Eğer azıcık sıcaklar arttıysa gittiğim mekandan tutunda yanıma aldığım içeceğe kadar hemen limonlanıyor. Asla şaşmıyor. Turunçgil sevgim var kabul ama İstanbul sıcağına ancak limonata ile katlanılıyor :)
Bu arada tabi ki yeni neler nasıl yapılır diye kurcalayıp iki farklı reçete buldum! :) Biri limon biri limeli. İkisi de renkli ve serin! :)
Artık hangisine ağzınızın suyu akarsa...
Bu limonata yurt dışında oldukça ünlü. Klasik limonataya turnayemişi (cranberry) suyu eklenerek yapılıyor. Kendisini hazır halde macro marketlerde bulabilirsiniz.
PEMBE LİMONATA
Tarif Peggy P.
1/2 cup taze sıkılmış limon suyu
2/3 cup şeker
500 ml su
1/4 cup turnayemişi (cranberry) suyu
Şeker, su ve limon suyunu bir sos tenceresinde ısıtın şeker eridiğinde bir kenarda soğutun.Turnayemişi (cranberry) suyunu ekleyip bol buz ve limon dilimleriyle servis edin.
Lime ve frambuaz karışımı, limonatanın limeli hali.
FRAMBUAZLI LİMENATA
Tarif Annie
1/2 cup frambuaz püresi
1/2 cup lime suyu
1 cup şeker
1 cup su
2-3 cup su
Şeker ve 1 cup suyu bir sos tenceresine alıp şekeri eritin. Ardından bu basit şurubu kalan malzemelerle karıştırın. Soğuduğunda lime ve buzla servis edin.
Haftaya limonlu bir başlangıç oldu çikolatayla devam ederiz umarım :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için önemlidir. Lütfen görüş ve önerilerinizi yorumlarınızda hakaret içmeden yazınız. Teşekkürlerimizle...