Yoğurdu mutfakta her reçetede kullananlar için kekler illa ki kaçınılmazdır. Ama miktar her daim 1 su bardağı ölçüsünü geçmez.
Bu kekte ise 500 ml kadar yoğurt var. Bence hem nem hem yumuşaklık için mükemmel bir tercih. Eğer fırsatınız varsa süzme yoğurtla kendi yoğurdunuzu yarı yarıya kullanın :)
BOL YOĞURTLU ÇİKOLATALI KEK
Tarif R.Drummond
1+ 3/4 cup un
3/4 cup kakao
1 + 1/2 tsp karbonat
1 tsp tuz
2/3 cup sıvı yağ
1 + 3/4 cup şeker
2 yumurta
2 cup yoğurt (katı kısmından alın)
1 cup iri kıyılmış çikolata
1/2 cup iri kıyılmış ceviz (opsiyonel)
Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın,diğer bir kapta yumurta şekeri köpürene kadar çırpın en son sıvı yağ ekleyin.
Yumurtalı karışıma bir yoğurttan bir kuru karışımından ekleyerek çırpmaya devam edin. Harç homojenize olduğunda 20x30 cmlik dikdörtgen (orta boy fırın tepsisi de olur) kalıbınızı yağlayın. Harcı kalıba boşaltıp çikolatayı ve cevizi yüzeye serpin.
Ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Ilıkken vanilyalı dondurma ile servis etmenizi tavsiye ederim ama direk yemekte gayet keyfli :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için önemlidir. Lütfen görüş ve önerilerinizi yorumlarınızda hakaret içmeden yazınız. Teşekkürlerimizle...