Havalar tekrar ısındığına göre gerekeni yapıyoruz son şeftalilerle :) Şeftali için yassı/japon şeftali önerimdir hem aroması hem tadı çok daha yoğun..

ŞEFTALİLİ LİMONATA
6 adet iri şeftali
3 iri limonun rendelenmiş kabuğu
1 cup limon suyu
1/4 cup şeker
1-1.5 litre soğuk su
500 ml su, limon kabukları,şeker ve iri doğradığınız şeftaliyi bir kapta ısıtın. Şeker eriyip şeftaliler hafif yumuşasa kafi. Bir süzgeçten bu karışımı geçirip önce limon suyunu ardından damak tadınıza göre kalan suyu ekleyin. Ben toplamda 1 litre su kullandım ve bol buz.

Ben bu ruloları en çok sade Türk kahvesiyle tüketiyorum ve yarım ölçü yapıyorum. Siz fındık yerine başka kuruyemiş çeşitlerini deneyebilirsiniz lakin ben fındıkla seviyorum :)
HURMALI HİNDİSTAN CEVİZLİ RULOLAR
Tarif Tracy
450 gr hurma
1 cup kavrulmuş kabuksuz fındık
1 cup hindistan cevizi
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın rondoya atın,birkaç saniye çalıştırıp ardından fındıkları ekleyin. Bir süre sonra hamur kıvamına geliyor. Baş parmağınız kalınlığında rulolar yapıp hindistan cevizine bulayın. Çok yumuşak sevmezseniz buzdolabında 30 dakika bekletip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için önemlidir. Lütfen görüş ve önerilerinizi yorumlarınızda hakaret içmeden yazınız. Teşekkürlerimizle...