HAYALLERİNİZİ; BİR PASTA YA DA KURABİYE ŞEKLİNDE CANLANDIRMAK İSTERMİSİNİZ? ÜSTELİK LEZZETİ KENDİNİ KANITLAMIŞ "BANA ÖZEL" TARİFLERLE GERÇEKLEŞMİŞ VE SICACIK BİR MUTFAĞIN KOKUSUNU BARINDIRAN KEK VE KREMA SEÇENEKLERİYLE... HEPİNİZİ PASTA EVİME BEKLİYORUM..

GLUTENSİZ VE RAFİNE ŞEKERSİZ ÇİKOLATALI KURABİYE DİLİMİ

Untitled




İsmi latin amerika ülkelerinin pembe dizilerine benzedi biliyorum ama üstüne serpilen tuzla dengelenip kurabiye kek arası dokusu ile bu minik lokmalardan faydalanın istedim :)

Ben her dilime denk gelecek şekilde çikolata parçası yerleştirdim fırından çıktığında biraz soğutup dilimleyip bir bardak süt ile hızlıca tükettik. Yarı tatlı bitter dilimi desek daha mı doğru olur acaba :)




GLUTENSİZ VE RAFİNE ŞEKERSİZ ÇİKOLATALI KURABİYE DİLİMİ


Tarif Molly

1 cup badem unu

3/4 cup kakao

1 tsp karbonat

1/2 tsp kabartma tozu

1/2 cup hindistan cevizi yağı

1/4 cup şekersiz badem veya yer fıstığı ezmesi

1/2 cup hindistan cevizi şekeri

1/4 cup bal

2 large yumurta

1/2 cup çok iri kıyılmış bitter çikolata

1 tsp deniz tuzu


Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. H.cevizi yağı,ezme ve bal ile şekeri bir kapta karıştırın ve benmari usülü eritin. Eridikten sonra bir kenarda soğutun,yumurtaları içine kırıp çırpın en son üzerine kuru malzemeleri ekleyin çırpın. Koyu bir harç olacak sorun yok.

Harcı 20x20 kare bir kalıbı hazırlayıp ona boşaltın yüzeyine çikolata parçalarını yerleştirin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz tuzu serpin.




Untitled






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemlidir. Lütfen görüş ve önerilerinizi yorumlarınızda hakaret içmeden yazınız. Teşekkürlerimizle...

Adbox

@templatesyard