Daha önce denediğim çikolatalı kekten sonra evde kalmış muzları değerlendirmelik bir kek. Hem şekersiz hem glutensiz hemde bitter çikolata tadında :)
Ek bilgi : eğer yoğun tatlı seviyorsanız damak tadınıza uymayabilir zira %70 kakao oranlı bitter çikolata tadında bir kek.
MUZ, ÇİKOLATA VE HİNDİSTAN CEVİZİ UNLU ŞEKERSİZ BATON KEK
Tarif Michele
2 büyük veya 3 küçük olgunlaşmış ezilmiş muz
3 large yumurta
1/4 cup bal
1/4 cup hindistan cevizi sütü veya normal süt
1/2 cup hindistan cevizi unu
8 tbsp kakao
1 tsp karbonat
Bir iri çimdik tuz
1/2 cup iri kıyılmış bitter çikolata
Sıvı malzemeleri bir kapta çırpın. Başka bir kapta kuruları karıştırıp çikolata haricinde iki karışımı birbiriyle karıştırın. En son çikolata parçalarını ekleyin ve yağlayıp unladığınız 20 x 10 cmlik baton kek kalıbına harcı döküp ön ısıtmalı 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. 40 dakika sonrası kontrollü olun.
Kişisel tavsiye sade Türk kahvesiyle tüketin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için önemlidir. Lütfen görüş ve önerilerinizi yorumlarınızda hakaret içmeden yazınız. Teşekkürlerimizle...