HAYALLERİNİZİ; BİR PASTA YA DA KURABİYE ŞEKLİNDE CANLANDIRMAK İSTERMİSİNİZ? ÜSTELİK LEZZETİ KENDİNİ KANITLAMIŞ "BANA ÖZEL" TARİFLERLE GERÇEKLEŞMİŞ VE SICACIK BİR MUTFAĞIN KOKUSUNU BARINDIRAN KEK VE KREMA SEÇENEKLERİYLE... HEPİNİZİ PASTA EVİME BEKLİYORUM..

TAHİNLİ CEVİZLİ HELVA KURABİYE

Untitled  




Tereyağla yapılmış ve karbonatla kabartılmış bizim evin favori kurabiye tarifi aslında şurada :)

Ama tereyağ olmadığında ve dondurma kaşığı ile yapıldığından şekille uğraşmamak için bu reçetede bizim vazgeçilmezimiz. Annemin defterinde tahinli kurabiye 2 diye kaydedilmiş lakin bence helva tadında olduğundan tahinli helva kurabiye ismi daha yerinde oldu.

Bu tip tariflerde püf noktası kesinlikle un miktarı. Hamur toparlandığında un eklemeyi kesmek en makulu. Un tipleri değiştiği için ben gerekirse ekleme yapın diye not ettim,siz 3 su bardağından sonra kaşıkla ekleyerek toparlayın derim :)

Tahin ise Bozkır tahini,diğer tahinlerle bu verimi alamazsınız bilginiz olsun.



TAHİNLİ CEVİZLİ HELVA KURABİYE

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı tahin

3/4  su bardağı pudra şekeri*

1 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı un ( gerekirse daha fazla)


*Bu miktar ile hafif şekerli oluyor. Eğer şekeri çok sevmiyorsanız yarım su bardağı kullanın.


Sıvı yağ  ve şekeri karıştırın ardından sırasıyla tahini sonra  kabartma tozu ve unu ekleyin. Hamur toparlanmaya başladığında cevizleri ekleyin ve dondurma kaşığı ile alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

180 derece fırında 18-20 dakika pişirin. Dakikayı aşmayın.Soğuduktan sonra diler pudra şekeri diler ekstra tahinle servis edin.




Untitled

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemlidir. Lütfen görüş ve önerilerinizi yorumlarınızda hakaret içmeden yazınız. Teşekkürlerimizle...

Adbox

@templatesyard