HAYALLERİNİZİ; BİR PASTA YA DA KURABİYE ŞEKLİNDE CANLANDIRMAK İSTERMİSİNİZ? ÜSTELİK LEZZETİ KENDİNİ KANITLAMIŞ "BANA ÖZEL" TARİFLERLE GERÇEKLEŞMİŞ VE SICACIK BİR MUTFAĞIN KOKUSUNU BARINDIRAN KEK VE KREMA SEÇENEKLERİYLE... HEPİNİZİ PASTA EVİME BEKLİYORUM..

HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTLÜ ÇİKOLATALI KEK VE PORTAKALLI VE KAKULELİ PALMİYE



Kuzumun kücügümün Rümoşumun d.günü pastası hazır :-)

HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTLÜ ÇİKOLATALI KEK

Tarif TLRH'dan

55-60 gr bitter çikolata

3/4 cup kakao

3/4 cup kaynar su

90 gr tereyağ eritilmiş

1,5 cup şeker

2 large yumurta

1 cup hindistan cevizi sütü

1+ 1/4 cup un

1 teaspoon karbonat

1/2 teaspoon  kabartma tozu

1/2 teaspoon tuz


Çikolata,kaynar su ve kakaoyu bir kapta karıştırın.Çikolata eriyip tek bir görünü kazanmalı.

Kalan kuru malzemeleri bir başka kapta karıştırın.Diğer bir kapta tereyağ,şeker ve yumurtayı yaklaşık 3 dakika çırpın.Ardından sırayla önce çikolatalı karışımı sonra hindistan cevizi sütünü en son kuru karışımı ekleyerek 22cmlik yuvarlak kalıba aktarın.Ön ısıtmalı 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Tepesi için dilediğiniz bir çeşit krema kullanabilirsiniz damak zevkinize göre benim kullandığım :

HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTLÜ ÇİKOLATALI KREMA

100ml hindistan cevizi sütü 

100 gr sütlü çikolata benmari usülü erimiş

Dilerseniz pudra şekeri ekleyerek damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ben eklemedim.

Hindistan cevizi sütünü mixerle köpürene kadar çırpın ardından erittiğiniz çikolatayı ekleyip krema kıvamını alana dek devam edin.

Kekinizin üstüne rastgele bu kremayı yayıp mini marshmallow ve çikolata parçaları ile servis edin.

#eat #orange #palmier!

Aslında adım adım fotoğraflayıp canınızı çektiresi bir tarif haline getirmek istiyordum ama bir akşam vakti milföyleri değerlendirme fikrime ortak olunca ne fotoğraf çekebildim ne süsleyebildim..Hani ısırdım çektim oldu da bitti modunda karşınıza çıkardım..Daha iyi fotoğraf için biraz zamana ihtiyacım olsa da tarifi vermeden edemeyeceğim..Demli şekersiz bir çay ile çıtır çıtır dokusu gerçekten uyumlu oluyor...Ben el altındaki portakala birde kakule ekleyip denedim..

Olayı oldukça basit..Milföy ve şeker..Gerisi  tamamen ekleme çıkarma..Aslı İspanyollardan Amerikaya taşınsa da şuan bir çok ülkede yapılıyor..Duyacağınız isimleri palmiyeye ek olarak gözlük,fransız kalbi,fil kulağı,kelebek kurabiye..

PORTAKALLI VE KAKULELİ PALMİYE

Tarif TMB'den 

4 adet kare parça milföy (yarı çözünmüş halde,tamamen çözdürmeyin)

1 cup şeker

2 orta boy portakal kabuğu

1/2 kakule tohumu toz halde

Önce şeker ile portakal kabuklarını parmaklarınızın ucuyla ezerek birbirine karıştırın.Temiz bir yüzeye şekerin yarısını dökün üzerine milföyleri büyük bir kare oluşturacak şekilde dizin ( 2 adet yanyana dizdikten sonra üst tarafınada aynı şekilde dizip kenarlarını hafifçe bastırarak birleştirin bu sayede açılmayacak ve dikdörtgen formatına getirmek daha kolay olacak)

Hamuru merdane ile sağ sol ve yukarı aşağı birer kez açın.Bu sayede şeker hamura yapışacak.Kalan şekeri kakule ile karıştırıp üzerine serpin ve tekrar merdane ile bu sefer sağ sol tarafa birer kez açın.Üst yüzeyede şeker iyice yapışmış oldu.

Oluşturduğunuz dikdörtgen şeklinin  sağ ve solundan ortaya doğru çok sıkı olmayacak şekilde sarın.Bu halde 30-45 dakika buzlukta bekletin.Buzluktan çıkardığınızda 1-1.5 cm kalınlğından dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı halde dizin.Ön ısıtmalı 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra eriyen şeker aşırı derece de sıcak olup canınızı yakabilir.Yaklaşık 15-20 dakika soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Sonbahara giriş tamam ama gelişme de süprizler olsun diye bir müddet huzurunuzdan ayrılıyorum..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemlidir. Lütfen görüş ve önerilerinizi yorumlarınızda hakaret içmeden yazınız. Teşekkürlerimizle...

Adbox

@templatesyard