HAYALLERİNİZİ; BİR PASTA YA DA KURABİYE ŞEKLİNDE CANLANDIRMAK İSTERMİSİNİZ? ÜSTELİK LEZZETİ KENDİNİ KANITLAMIŞ "BANA ÖZEL" TARİFLERLE GERÇEKLEŞMİŞ VE SICACIK BİR MUTFAĞIN KOKUSUNU BARINDIRAN KEK VE KREMA SEÇENEKLERİYLE... HEPİNİZİ PASTA EVİME BEKLİYORUM..

"ELMALI TURTA GİBİ" KEK

like apple pie cake

Diğer postta uzun uzun yazar dertleşir halleşiriz ama şuan bu keki yazmalıyım..Elmalar bolken başka elmalı tariflerde gelecekken üstelik hemen yazıvermek lazım geliyor..
Görüldüğü üzere bir kek..
Elmalı..
Gördüğünüz çukurlar elmaların hamura yerleşmesinden kaynaklı..
Yanında bol sütlü kahvesi ile servis edilmiş..
Klişe olarak bu mevsimde görünen elmalı kek kapsamına girer mi derseniz hayır diye öncesinde sizi durdurmam gerekir."Elmalı turta gibi"dediysem boşuna değil..Hamuru oldukça yoğun,üzerine elmaların dik bir şekilde yerleştirilmesi ve en son tarçınlı şekerle üst tabakayı  kıtır kıtır hale getirmek onu klişe olan elmalı keklerden ayırıyor..Lezzet konusunda ise üç defa yapıp dağıtmamdan aldığım sonuçlara bakılırsa gayet yerinde :)
Tarif annemin çok sevdiği yazar Sahrap Soysal'dan..


"ELMALI TURTA GİBİ" KEK

Keki :

2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı ( 1/2 su bardağı ) yoğurt
125 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağ veya 1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Üzeri :

2 orta boy elma (gerekirse daha fazla)
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın

Yumurta ve şekeri 2-3 dakika çırpın ardından yoğurt ve yağı ekleyip devam edin.En son un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip koyu kıvamlı bir harç elde edin.

25-30 cm dikdörtgen uzun kalıp veya yaklaşık 26 cm yuvarlak kek kalıbını hazırladıktan sonra harcı içine boşaltın.Elmaların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın,burada dikkat etmeniz gereken çok ince veya çok kalın doğramamak çünkü ince doğradığınızda eriyecek kalın doğradığınızda suyu ile harcın pişmesine engel olacaktır.

Fırını bu arada 180 dereceye getirin.Bu şekilde 5 dakika ısınması bize yeterli olacaktır.

Elmaları yan yana hamura dik gelecek şekilde oyuk kısmı hamura batacak şekilde yerleştirin.Üzerine bir kenarda karıştırdığınız şekerli tarçın karışımını serpin.35-45 dakika pişirin.

Servis için ılıtıp pudra şekeri serpin.Yediğinizde elmalı turta / pay tadı almazsanız gelin bana şikayet edin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemlidir. Lütfen görüş ve önerilerinizi yorumlarınızda hakaret içmeden yazınız. Teşekkürlerimizle...

Adbox

@templatesyard