HAYALLERİNİZİ; BİR PASTA YA DA KURABİYE ŞEKLİNDE CANLANDIRMAK İSTERMİSİNİZ? ÜSTELİK LEZZETİ KENDİNİ KANITLAMIŞ "BANA ÖZEL" TARİFLERLE GERÇEKLEŞMİŞ VE SICACIK BİR MUTFAĞIN KOKUSUNU BARINDIRAN KEK VE KREMA SEÇENEKLERİYLE... HEPİNİZİ PASTA EVİME BEKLİYORUM..

PORTAKAL VE CEVİZLİ NEMLİ KEK

Untitled
Evimizde her daim pasta yapılmıyor elbette :) Lakin sade bir kek yapılacaksa ya turunçgil aroması ya da fındık ceviz gibi kuru yemişlerle daha lezzetli yapılması isteniyor.

Ama benim istediğim o nemli doku sağlanmayınca yaptığım kekleri genelde yemiyordum :) Bu tarifi beğendiğim bloglarda görünce olayı ne diye araştırdım. Reçete orjinali Bon Appetit : Dessert's kitabından. Nemlilik portakal suyu ile o yağlı leziz dokuda cevizle sağlanmış. Ama baya bir ceviz söz konusu :) 

Bakalım siz beğenecek misiniz..



PORTAKAL VE CEVİZLİ NEMLİ KEK

Tarif Bon Appetit : Dessert's 

1 + 1/2 cup iri doğranmış ceviz

1 cup un 

1 tbsp kabartma tozu

1/2 cup portakal suyu

4 large yumurta 

1+ 1/3 cup şeker

1 + 1/2 tbsp portakal kabuğu rendesi

1/2 cup sıvı yağ


Cevizi toz olmayacak şekilde rondodan geçirin ve diğer kuru malzemelerle bir kapta karıştırın. 

Temiz bir kapta yumurtaları 2 dakika çırpın ve ardından şekeri ekleyip köpük köpük olana dek 4 dakika çırpın. Sırasıyla önce kuru malzemeleri sonra portakal kabuğu,portakal suyu ve yağı ekleyin.

Hazırladığınız 22-24 cm'lik kalıba harcınızı boşaltın. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra portakal dilimleri ve iri cevizle servis edin. Belki biraz pudra şekeri de olabilir.
Untitled
Haftaya tatlı başlamış olalım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemlidir. Lütfen görüş ve önerilerinizi yorumlarınızda hakaret içmeden yazınız. Teşekkürlerimizle...

Adbox

@templatesyard