Aslında orjinal tarifte kek için "Fudge" terimi geçiyor. Böyle brownie-kek arası bir doku. Yoğun,kakao kokulu ve nemli.
Reçete, tariflerine bayıldığım Tessa Huff'ın yeni kitabı Layered'dan :) Tarifi oluştururken kullanığım kakao, benim bal arkadaşım ve hepinizin Sincap Fırın olarak tanıdığı Halyna'nın Ukraynadan getirdiği ve çok cici bir şekilde süpriz şekilde hediye ettiği kakao.
Sonuç : muhteşem! Çünkü getirdiği kakaonun rengi oldukça koyu, marketlerdeki gibi yavan lezzette ve açık renkli değil.. Kısacası bu reçetede dokusunu etkileyen en temel faktör kakao. İyi kalite kakao : iyi lezzette kek.
YOĞUN ÇİKOLATALI PASTA
Tarif Tessa Huff ve Sarah
Kek :
2 + 1/2 cup un
1 cup kakao
2 + 1/2 tsp kabartma tozu
3/4 tsp karbonat
1 tsp tuz
115 gr eritilmiş tereyağ
2 cup şeker
2 yumurta + 1 yumurta sarısı
1+ 1/2 cup süt
1 cup kaynar su
Krema :
300 gr bitter çikolata
300 ml süt kreması
Kuru malzemeleri bir kenara eleyin ve karıştırın. Tereyağı ve şekeri çırpın ardından sırasıyla yumurtaları ekleyin. Kuru malzemeleri bir süt bir kuru malzemeler şeklinde part part ekleyin ve en son kaynar suyu ekleyip homojenize olana kadar çırpın.
3 adet 18-20 cm'lik kalıbınızı hazırlayıp harcı bunlara pay edin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 23-25 dakika pişirin.
Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp yüzeylerini traşlayın.
Krema için çikolatanızı minik minik doğrayıp büyük bir çırpma kabına alın, süt kremasını kaynamayacak şekilde ısıtın ve çikolataların üzerine ekleyin. Yavaş yavaş karıştırıp çikolatayı eritin. Bundan sonraki aşamada saat başı kontrol ederek buzdolabında kremanızı soğutun.
Ardından yüksek devirli mikserle çırpın. Köpük köpük olduğunda kremanız hazır demektir.
Keklerden bir patı servis tabağınıza alın çırptığınız kremayı gelişigüzel sürün. Ardından diğer patlarıda kapatıp çikolata ve meyvelerle süsleyin.
Tavsiye : yanına sade türk kahvenizle harika oluyor! Keklerin kremalarını sürdükten sonra drajeler serpiştirebilirsiniz.
Haftayı tek tarifle kapamanın hüznünü yaşıyorum :(
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için önemlidir. Lütfen görüş ve önerilerinizi yorumlarınızda hakaret içmeden yazınız. Teşekkürlerimizle...