HAYALLERİNİZİ; BİR PASTA YA DA KURABİYE ŞEKLİNDE CANLANDIRMAK İSTERMİSİNİZ? ÜSTELİK LEZZETİ KENDİNİ KANITLAMIŞ "BANA ÖZEL" TARİFLERLE GERÇEKLEŞMİŞ VE SICACIK BİR MUTFAĞIN KOKUSUNU BARINDIRAN KEK VE KREMA SEÇENEKLERİYLE... HEPİNİZİ PASTA EVİME BEKLİYORUM..

YOĞUN ÇİKOLATALI PASTA

Untitled




Aslında orjinal tarifte kek için "Fudge" terimi geçiyor. Böyle brownie-kek arası bir doku. Yoğun,kakao kokulu ve nemli.

Reçete, tariflerine bayıldığım Tessa Huff'ın yeni kitabı Layered'dan :) Tarifi oluştururken kullanığım kakao, benim bal arkadaşım ve hepinizin Sincap Fırın olarak tanıdığı Halyna'nın   Ukraynadan getirdiği ve çok cici bir şekilde süpriz şekilde hediye ettiği kakao.

Sonuç : muhteşem!  Çünkü getirdiği kakaonun rengi oldukça koyu, marketlerdeki gibi yavan lezzette ve açık renkli değil.. Kısacası bu reçetede dokusunu etkileyen en temel faktör kakao. İyi kalite kakao : iyi lezzette kek.





Untitled



YOĞUN ÇİKOLATALI PASTA

Tarif Tessa Huff ve Sarah

Kek :

2 + 1/2 cup un 

1 cup kakao

2 + 1/2 tsp kabartma tozu

3/4 tsp karbonat

1 tsp tuz

115 gr eritilmiş tereyağ 

2 cup şeker 

2 yumurta + 1 yumurta sarısı

1+ 1/2 cup süt 

1 cup kaynar su 

Krema :

300 gr bitter çikolata

300 ml süt kreması 



Kuru malzemeleri bir kenara eleyin ve karıştırın.  Tereyağı ve şekeri çırpın ardından sırasıyla yumurtaları ekleyin. Kuru malzemeleri bir süt bir kuru malzemeler şeklinde part part ekleyin ve en son kaynar suyu ekleyip homojenize olana kadar çırpın.

3 adet 18-20 cm'lik kalıbınızı hazırlayıp harcı bunlara pay edin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 23-25 dakika pişirin. 

Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp yüzeylerini traşlayın.

Krema için çikolatanızı minik minik doğrayıp büyük bir çırpma kabına alın, süt kremasını kaynamayacak şekilde ısıtın ve çikolataların üzerine ekleyin. Yavaş yavaş karıştırıp çikolatayı eritin. Bundan sonraki aşamada saat başı kontrol ederek buzdolabında kremanızı soğutun. 

Ardından yüksek devirli mikserle çırpın. Köpük köpük olduğunda kremanız hazır demektir.

Keklerden bir patı servis tabağınıza alın çırptığınız kremayı gelişigüzel sürün. Ardından diğer patlarıda kapatıp çikolata ve meyvelerle süsleyin.

Tavsiye : yanına sade türk kahvenizle harika oluyor! Keklerin kremalarını sürdükten sonra drajeler serpiştirebilirsiniz.


Haftayı tek tarifle kapamanın hüznünü yaşıyorum :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemlidir. Lütfen görüş ve önerilerinizi yorumlarınızda hakaret içmeden yazınız. Teşekkürlerimizle...

Adbox

@templatesyard